Petindvajset "pametnih" za 25 :)

by - 11:40




pozdravljena dekleta!

Ta objava na mojem blogu rahlo zamuja, ampak nič zato. :) 
29. oktobra sem praznovala četrt stoletja...še zdaj ne morem verjeti, da sem uradno stara 25 let! To leto je bilo zame eno izmed najboljših, skoraj z gotovostjo pa lahko trdim, da bo to ki prihaja, zame še lepše :) Prav lepo bi se rada zahvalila mojima staršema, fantu in pa trem dekletom, ki so moj rojstni dan še bolj obogatile in me še dodatno osrečile ter presenetile. Anja, Klara in Petra še enkrat HVALA 

Tale objava je prvotno seveda namenjena vsem vam, namenjena pa je tudi meni. 
V nadaljevanju sledi mojih 25 nasvetov, "opomnikov" in resnic, ki sem se jih v 25. letih naučila in se jih skušam vestno držati. Včasih uspešno, večkrat neuspešno...glavno je, da se vedno vrnem nazaj in poskusim še enkrat. 


1.

Ne živimo v preteklosti, niti v prihodnosti. Živimo ZDAJ...v tem trenutku.
 Sedanjost je tisto kar imamo in prevečkrat nam uide ravno zaradi našega konstantnega obremenjevanja s preteklostjo ali/in prihodnostjo.
 Domača naloga: večkrat se ustavi, "začuti" in bodi hvaležna za točno TA trenutek v katerem si. 


2.

Na koncu se vedno vse uredi - ampak res vedno. Vsaka skrb je v določenem trenutku (pre)velika, na koncu pa se vse uredi... polovico časa se zato sploh ne splača sekirati.

3. 

V torbici imej vedno: pilico za nohte, robčke in razkužilo za roke.

4.

Večina ljudi bo v tvojem življenju samo kratek čas. Prijateljstva, ki si jih tekom let spletel se v rekordno hitrem času iz rednega druženja sprevržejo v pasivno všečkanje slik na socialnih omrežjih.

5. 

Zabavaj se, potuj, pleši, poj, uživaj...konec dneva, meseca, leta ti namreč v spominu ostanejo samo lepi trenutki. 

6.

Večkrat si povej kako ponosen si nase, kako rad se imaš, kako dobro izgledaš. Če lahko to z lahkoto poveš drugim, zakaj je tako težko na vsake toliko pohvaliti še najpomembnejšo osebo v tvojem življenju - sebe? 

7.

Psihično zdravje je enakovredno fizičnemu, zato ga neguj in ga nikakor ne zanemarjaj. 

8. 

Ne obremenjuj se z mnenji ostalih ljudi. To je tvoje življenje in to so tvoje odločitve - torej stoj za njimi!

9.

V trgovini, na banki, na občini ostani v tisti vrsti kamor se postaviš na začetku. Vedno bo sicer hitrejša vrsta v kateri te ni, ampak vsaj očital si ne boš "zakaj za vraga si menjal vrsto"! :) 

10. 

Včasih ni narobe, če si malo sebičen.

11. 

Najlepše stvari se resnično zgodijo takrat, ko jih najmanj pričakuješ. 

12.

Ne odlašaj z vsem do zadnje minute. 

13. 

Ne pozabi uporabljati kreme za predel okrog oči! Ne to ni samo za res "stare"!

14. 

Beri. Knjige odpirajo nove svetove, razširjajo obzorja in te umaknejo iz pustega  vsakdana.

15. 

Vsak teden si privošči nekaj kar obožuješ. Dolg sprehod, kopel, masažo...karkoli samo, da se sprostiš in uživaš v trenutku.

16.

Ne Googlaj simptomov in bolezenskih stanj. 

17. 

Večkrat poslušaj starše. Še prevečkrat imajo prav. :)

18.

Vredu je, če pri 20ih letih še nimaš "pogruntanih" vseh stvari...življenje se tako ali tako non stop spreminja, zato nekih stalnih rešitev pravzaprav ni.

19.

Ne pozabi uporabljati kreme za obraz z SPF-om!


20.

Na vsake toliko se odklopi od vseh socialnih omrežij. Pomembno je tudi zavedati se(ne)realnosti slednjih...kako že pravijo? Ni vse zlato kar se sveti :) 

21. 


Ne bodi prelena in redno uporabljaj toplotno zaščito za lase!

22.

Močno verjamem, da se vse zgodi z razlogom. Vseeno pa je prevečkrat težko prekiniti s preteklostjo. Nenehno se oziramo nanjo in posledično živimo vpeti v neskončen krog očitanj in obžalovanj. Cilj je tako čimhitreje prekiniti ta krog in nehati dovoliti, da nas preteklost opredeljuje in vpliva na našo sedanjost. 


23.

Bolj neurejen kot greš od doma več je možnosti da srečaš polovico sošolcev iz osnovne šole, svojo simpatijo in Jana Plestenjaka.


24.

Pred spanjem si vedno odstrani makeup, ne glede na to kako zelo utrujena si!

25.

Če imaš ob sebi prijateljico, ki ti iskreno pove, da ti "te nove kavbojke res ne pašejo" in ti potem pomaga izbrati nova, bolj primerna oblačila, si zadela jackpot! 
Pravi prijatelji so namreč iskreni, dobronamerni in želijo, da izgledaš in se v svoji koži počutiš odlično. 




Hvala za branje, P.


You May Also Like

0 komentarji